Au pairs

Ben je tussen de 18 en de 31 jaar en je wilt graag een tijdje naar het buitenland om daar met kinderen te kunnen werken in een gastgezin? Als je in Nederland woont, kun je via een BONAPA-bureau als au pair naar het buitenland gaan. Een deel van onze leden biedt au pair-programma’s aan in de EU landen maar ook in Amerika, Australië en zelfs in Zuid-Afrika.

BONAPA-leden

Kies voor een bureau dat bij je past. Door te klikken op de namen van onze leden kun je meer over hen te weten komen en de juiste keuze maken.

Kies voor een bureau dat bij je past. Door te klikken op de namen van onze leden kun je meer over hen te weten komen en de juiste keuze maken.

Het BONAPA au pair-bureau helpt je met het volgende:

  • De opbouw van jouw persoonlijke file;
  • Het verzamelen van de juiste documenten
  • De keuze van het juiste gastgezin
  • Het afsluiten van een geschikte verzekering.

Met een bureau dat aangesloten is bij de BONAPA ben je verzekerd van een betrouwbare organisatie die jou verder helpt om uiteindelijk een geweldige ervaring in het buitenland te hebben.

Voor au pairs die naar Nederland willen komen

Wat kan de BONAPA voor je betekenen als je niet in Nederland woont maar dat je als au pair naar Nederland wilt gaan?

De BONAPA-bureaus zullen je in de meeste gevallen niet rechtstreeks helpen met het vinden van een gastgezin in Nederland. Ze kunnen je wel doorverwijzen naar een voor hen bekende en gescreende partner in jouw land.

Het au pair-programma in Nederland is heel goed geregeld en aan strikte regels gebonden. Kies daarom in je eigen land een agentschap dat met een BONAPA bureau werkt. Doe je dat niet, dan is de kans aanwezig dat je veel geld zult betalen en daar weinig voor terug zult krijgen. De mogelijkheid bestaat dat je er alleen voor komt te staan wanneer een gastgezin besluit niet met jou verder te gaan.

Op deze website kun je een BONAPA-bureau zoeken dat een partneragentschap heeft in jouw eigen land waar je terecht kunt voor doorverwijzing.

Richtlijnen

Bekijk hier de richtlijnen voor gastgezinnen en au pairs.